SEBZE VE MEYVE TEDARİĞİNDE LİDER FİRMA

15 Yıldır Taze ve Kaliteli Ürünlerini Sizlere Sunuyor...

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Sebzeler Et Yerini Tutabilir Mi?

Fasulye, nohut, bakla, mercimek gibi, gerek taze olarak yenilen, gerekse kuru olarak kullanılan taneli sebzelerin besin değeri çok yüksektir; çünkü bunlar albümin (protein) bakımından da, karbonhidrat (nişasta) bakımından da, hatta yağ bakımından bile zengindirler.
Sağlıklı saç ve tırnaklardan tutun da daha fazla kas sahibi olmaya kadar, protein bir çok yönden temel bir ihtiyaç. Ayrıca sindirimi karbonhidratlardan daha yavaş olduğu için, daha uzun süre tok kalmamızı da sağlıyor.
Günlük almanız gereken protein miktarı, kilonuza ve ne kadar egzersiz yaptığınıza göre değişiyor. Genel olarak, ortalama bir yetişkin için günlük alınan 2000 kalorinin %15’i ya da yaklaşık 75 gr’ı proteinden gelmeli. Başka kaynaklar bu oranın %20 olması gerektiğini söylüyor. Herkes için tek bir doğru oran yok, biraz deneme yanılmayla size en uygun olan miktarı bulabilirsiniz. Eğer ağır ya uzun süren egzersizler yapıyorsanız, örneğin maraton koşuyorsanız, günlük protein ihtiyacınız da yaklaşık % 5 oranında fazlalaşabilir. Bunun bir gün için çok fazla olduğunu düşünüyorsanız, telaşlanmayın; fındık, yoğurt, sebze, fasulye, tahıl vb. bir çok besinden protein almanız mümkün.
Çoğumuz et ve yumurtanın protein açısından oldukça zengin olduğunu duymuşuzdur. Tabi ki bu doğru bir bilgi, ancak bunların yerine geçebilecek bir sürü alternatif gıda da mevcut. İşte onlardan bazıları.
Fasulye
Protein: Pişmiş olarak 1 bardağında 15 gr.
Pilav ve kuru fasulye yemekten sıkıldıysanız, siyah fasulyeyle çorba yapmayı deneyebilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak farklı bir tat olmasının yanı sıra, daha fazla protein için yanına yoğurt ve avokado da ekleyebilirsiniz.
Bezelye
Protein: 1 bardağında 8 gr.
Bezelye protein açısından oldukça zengin olmakla birlikte, hem taze hem donmuş halde lezzetlidir. Dolayısıyla son anda yemeklere katmak için ideal bir gıda.


Sebzeler Et Yerini Tutabilir Mi?

  • KALİTELİ ÜRÜN
  • ZAMANINDA ULAŞIM
  • TAZE ÜRÜN
  • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ