SEBZE VE MEYVE TEDARİĞİNDE LİDER FİRMA

15 Yıldır Taze ve Kaliteli Ürünlerini Sizlere Sunuyor...

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Günde Ne Kadar Sebze Yemeli?

Sebzeler, çoğunlukla, pek besleyici, kalori verici olmamakla birlikte, vücuda başka bakımlardan yararlı, gerekli yiyeceklerdir. Bu arada, kanın alkali ihtiyacını karşılarlar. Ayrıca, sebzelerdeki, selüloz bağırsakların iyi çalışmasını sağlar.

A ve C vitamini açısından zengin besin maddeleri olan sebzeler, potasyum, magnezyum, selenyum ve kalsiyum gibi önemli mineralleri de içerir.
Domates
Özelliği: A ve C vitaminleri açısından zengindir. Önemli bir potasyum kaynağıdır.
Ne kadar: Haftada üç kez 150 gr tüketilebilir.
100 gramı: 19 kalori, 135 mcgr A vitamini.
Ispanak
Özelliği: İçerdiği folik asit alyuvar yapımını düzenler.
Ne kadar: Haftada bir kez 250 gr tüketilebilir.
100 gramı: 31 kalori, 2.9 mg demir, 194 mcgr folik asit.
Patates
Özelliği: Daha çok unlu gıdalara benzer. Karbonhidrat, niasin ve potasyum açısından zengindir.
Ne kadar: Ekmekle dönüşümlü olarak haftada en az iki patates tüketilebilir.
100 gramı: 85 kalori, 17.9 gr karbonhidrat, 570 mg potasyum.
Elma
Özelliği: Lifler ve pektin açısından zengindir. Bu maddeler, şeker ve yağların emilimini yavaşlatır, bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır.
Ne kadar: Günde 1 elma sağlık için gereklidir.
100 gramı: 43 kalori, 2.57 g lif içerir.
Portakal
Özelliği: Bol C vitamini içerir, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt esnekliğini korur.
Ne kadar: Günde 1 portakal veya 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu yeterlidir.
100 gramı: 34 kalori, 50 mg C vitamini. Portakal suyu; 33 kalori ve 44 mg C vitamini.
Kayısı
Özelliği: Organizmanın A vitaminine çevirdiği betakaroten açısından zengindir. Antioksidan etkili betakaroten, tümörleri ve kalp hastalıklarını önler.
Ne kadar: Günde iki kayısı tüketilebilir.
100 gramı: 28 kalori, 86.3 gr su, 360 mcg A vitamini.


Günde Ne Kadar Sebze Yenmeli?

  • KALİTELİ ÜRÜN
  • ZAMANINDA ULAŞIM
  • TAZE ÜRÜN
  • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ