SEBZE VE MEYVE TEDARİĞİNDE LİDER FİRMA

15 Yıldır Taze ve Kaliteli Ürünlerini Sizlere Sunuyor...

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Aldığınız Ürünün Taze Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Sebze ve meyveler dolapta saklıyoruz ama nasıl? Peki ya marketlerde? Hem satış hem de saklama koşulları uygun olmadığında sebze-meyveler ya da hayvansal gıdalar, besin değerini kaybederken bazen tehlikeli sonuçlar doğuyor. Patates, soğan, taze fasulye, brokoli, karnabahar, ıspanak, pazı ve daha fazlası… Sebze-meyvelerin besin değeri çok çabuk kaybolabiliyor. Süt, yoğurt, yağ ve peynir türü ürünleri doğru kap ve koşullarda satılmadığında mikroorganizmaların saldırısına uğramış olabiliyor. Yumurtalar oda sıcaklığında “salmonella” riski taşıyor. Liste et, balık, mantar, konserve derken uzayıp gidiyor. Günümüzde bilinçli ve sağlıklı beslenmenin giderek önem kazanması ile pek çok kişi satın aldığı ürünün sağlıklı koşullarda sunulmasına daha fazla dikkat ediyor.Kuru soğandan gelen kötü koku
Kuru soğan alırken nemlenmiş, filizlenmiş, yumuşak ve kötü kokulu soğanlara dikkat etmek gerekiyor. Dışı düzgün görünse bile kötü bir koku olması içeride çürümenin başladığı anlamına geliyor. Kabuğunun yeşile dönmemiş olması önemli. Aksi halde hem lezzetsiz oluyor hem de evde çabuk bozuluyor.
Taze patates kabuğundan anlaşılır 
Patatesin kabuğu yeşile dönmüşse içerdikleri ‘solanin’ adlı madde zehirlenmeye yol açabiliyor. Yeşil renk koyulaştıkça zehirleme etkisi artıyor ve vücut direnci zayıf kişilerde ölüme bile neden olabiliyor. Filizlenmiş patates kişide baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, ishal gibi zehirlenme belirtilerine yol açabiliyor.
Yeşillikler sararmasın!
Diri görüntüsünden uzak, solgun hatta sararmaya yüz tutmuş yeşilliklerin besin değeri çok önemli ölçüde kayboluyor ve bu besinler tazeliğini kaybederek bozuluyor.
Kahverengi karnabahar 
Karnabaharın üzerindeki kahverengi lekeler ve brokolinin sararmaya başlamış olması taze olmadığına işaret ediyor.
Taze fasulye ‘çıt’ etmeli
Taze fasulye alırken bir tane kırın ve ‘çıt’ sesini duymaya dikkat edin. Kırdığınızda esnememesi ya da zor kırılması taze olmadığını gösteriyor.
Bayat muzdaki şekere dikkat!
Muzun kabuğunun çok değişmiş ve kahverengiye dönmüş olması içeriğindeki şeker oranının artıp besin değerinin düştüğü anlamına geliyor. Muzun taze olup olmadığını sarı renginden anlayabilirsiniz.
 

Aldığınız Ürünün Taze Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

  • KALİTELİ ÜRÜN
  • ZAMANINDA ULAŞIM
  • TAZE ÜRÜN
  • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ