SEBZE VE MEYVE TEDARİĞİNDE LİDER FİRMA

15 Yıldır Taze ve Kaliteli Ürünlerini Sizlere Sunuyor...

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Meyvelerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meyve alışverişi mutfağımızda önemli bir harcama tutmaktadır. Peki, meyve satın alırken paramızı doğru bir şekilde harcadığımızı, sağlıklı ve doğal meyve yediğimizi nasıl anlayacağız? Tabi ki, öncelikle her meyveyi mevsiminde tüketmeliyiz. Meyveleri mevsiminde tüketirsek gerçek besin değerlerini almış oluruz. Sizin için bu yazımızda meyve satın alırken nelere dikkat edeceğinizi araştırdık.
ELMA:Elma satın alırken, sıkı ve iyi renkte olmasına dikkat edin. Yumuşak, kepekli, çürüklü ve renksiz elmalar taze değildir. Sıkı ve rengi iyi olan elmalar daima sulu, kütür kütür ve tatlı elmalardır.
MUZ:En iyi muz sarı renkte kahve benekli olandır. Eğer muz yeşil ise, sıkı ve üzerinde kahverengi yamaları olmayanları tercih edin. Eğer muzu yeşilken aldıysanız, olgunlaşması için muzları kese kağıdına koyun ve dışarıda bekletin. Çünkü muz 12 derecenin altında kendini çürütür. Bu nedenle muzu buzdolabına asla koymayın. Muzları olgunlaşma sürecinde diğer meyvelerden ayrı bir yere koyun çünkü muz olgunlaşma sürecinde etilen adında doğal bir gaz yayar ve bu gaz diğer olgunlaşmış olan meyvelerinizi bozar.
ÜZÜM:Üzüm satın alırken, yeşil ve canlı renkte, tombul ve saplarından kolaylıkla ayrılamayanları seçin. Bu üzümün taze olduğunu gösterir. Kökleri kahveleşmiş ve sapından kolay ayrılan üzümler tazeliğini kaybetmiştir.
GREYFURT:Greyfurt alırken, meyvenin ağır olmasına dikkat edin. Üzerinde lekeler ve çizikler olabilir bu meyvenin çürük olduğunu göstermez fakat çok yumuşak olması içinin çürüdüğünü gösterir.
KAVUN:Özellikle kokulu kavun alırken çok sarı olmayan ve çok yumuşak olmayanları seçin. Bu kavunun bozulmuş olduğunu gösterir. Kavunu koklayın ve kokusu güzel olanları tercih edin. Kokulu kavunların birçoğu oda sıcaklığında bir kaç gün bekletildiğinde daha da olgunlaşacaktır.
PORTAKAL:Portakal alırken, ağır olmasına dikkat edin. Bu, meyvenin sulu olduğunu gösterir. Parlak turuncu renkte, ince kabuklu, ağır portakallar en lezzetli portakallardır.
ŞEFTALİ:Şeftali alırken, tombul ve sıkı olmasına dikkat edin. Çok sıkı olan şeftaliler olgun değildir. İyi şeftali ince tüylü olan kırmızı şeftalidir.
ARMUT:Armut alırken, sıkı fakat hafif yumuşak olmasına dikkat edin. Armutların rengi cinsine göre değişir. Kabuğu hafif buruşmaya başlamış armutlar taze ve sulu değildir.
ÇİLEK:Çilek alırken, kırmızı renkte, küçük ve kokulu olmasına dikkat edin. Bu özelliklere sahip olan çilek doğal çilektir. Çileğin tepe kısmı beyaz, çok büyük ve kokusuz ise satın almayın çünkü bu çilekler tatsız ve hormonlu çileklerdir.
KARPUZ:Karpuz alırken ağır, yuvarlak ve simetrik olmasına dikkat edin. Üzerinde çatlaklar ve darbeler olmamalıdır. Karpuza vurduğunuzda yankılanan bir ses geliyorsa bu lezzetli bir karpuzdur. Parmağınızla tıklattığınızda içi boş gibi yankılı bir ses gelmelidir ancak bunun aksine karpuz ağır olmalıdır. O karpuz iyidir.
İNCİR:İncir alırken, ne çok sert ne de çok yumuşak olanları almayın. Orta yumuşaklıktaki incir en iyi olanlardır.
KAYISI:Kayısı satın alırken hafif yumuşak, güzel kokulu ve altın portakal renginde olmasına dikkat edin.
KİVİ:Kivi satın alırken, dokunduğunuzda esniyorsa bu olgun olduğunu gösterir fakat kivinin üzerinde çentikler veya lekeler varsa satın almayın.
AVOKADO:Avokado satın alırken avucunuza alıp hafif sıkın. Eğer hafif bir esneme varsa, bu iyi bir seçimdir. Sert aldığınız avokadolar evde 2-3 gün içinde yumuşayacaktır.
ANANAS:Ananas alırken dip kısmını koklayın. Eğer güzel bir koku alıyorsanız, bu lezzetli ve taze bir ananastır. Ananaslar evde olgunlaştırılamazlar.
 

Meyvelerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • KALİTELİ ÜRÜN
  • ZAMANINDA ULAŞIM
  • TAZE ÜRÜN
  • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ