ÜRÜNLER
PORTAKAL
Zengin C vitamini içeriği sayesinde kış mevsiminde görülen hastalıklara karşı vücuda direnç kazandırır. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların daha çabuk atlatılmasını sağlar. İçeriğinde bulunan B vitamini ve fosfor sinir sistemini güçlendirir, bedensel yorgunluğun giderilmesinde faydalıdır. Karaciğeri güçlendirirken, kanı temizler ve vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Yüksek tansiyon ile kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.Portakal suyu yağlı ve karma ciltlere oldukça faydalıdır.
Faydaları
İçeriğindeki folik asit nedeni ile hamileler ve çocuklar tarafından bolca tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Çiçeklerinin kaynatılarak demlenmesi ile hazırlanan çay spazmlara karşı koruyucudur. Portakal suyu yağlı ve karma ciltlere oldukça faydalıdır. Ancak portakalın suyu sıkıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmelidir. Aksi takdir de içeriğinde yer alan maddeler besin değerini kaybetmektedir. Portakalın kabuğunda bulunan esans sivilcelerin tedavisinde kullanılabilmektedir.Turunçgiller familyasından C vitamini açısından zengin olan üyesidir. Boyu 2-10 m arasında değişen bir ağaç türüdür. Sert ve dayanıklı yapraklarının düze kenarları vardır. Yaprakları sert dayanıklı ve düz kenarlıdır. Sadece C vitamini bakımından değil aynı zamanda da B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içeriyor. Lifler, organik asitler ve şeker açısından da oldukça zengin olan portakal kış aylarının en çok tüketilen ve en bilinen meyveleri arasıda gelmektedir. Kabuk kısmının altında sarı ya da kırmızı renkte bol sulu ve dilimli olan özü bulunmaktadır. Kabuklarından portakal esansı, çiçeklerinden ise portakal çiçeği esansı elde edilmektedir. Meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra reçel ve konservesi de yapılan portakal ayrıca ilaç sanayisinde de kullanılmaktadır.
-
KALİTELİ ÜRÜN
-
ZAMANINDA ULAŞIM
-
TAZE ÜRÜN
-
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ