SEBZE VE MEYVE TEDARİĞİNDE LİDER FİRMA

15 Yıldır Taze ve Kaliteli Ürünlerini Sizlere Sunuyor...

ÜRÜNLER

KARA LAHANA

Kara lahana bitkisi genellikle sonbahar mevsiminde yetişir. Yaprağı iri ve kalındır. Mutfakta kara lahanayı nasıl kullanıyoruz? Genellikle kara lahanayı pişirerek yemeği yapılır. Hanımlar lahananın yapraklarını diledikleri malzemeler ve baharatlarla pişirirler. Çorbası yapılabilir. Suyu sıkılıp suyu içilebilir ve tabî ki dolma yapımında yararlanılabilir.İçerisindeki mineraller; kükürt, potasyum, magnezyum, bakır ve demirdir.Vücut direnci olmayan okurlarım sizlere özellikle kara lahana tüketmenizi öneriyorum.Kara lahana zindelik sağlamakta bir numaradır.

 

Faydaları
Yeşil yapraklı lahana içerdiği vitamin ve mineraller yardımıyla çok geniş bir yelpazede sağlığımıza katkıda bulunmaktadır. Lahananın en önemli özelliği güçlü bir antioksidan olmasıdır. Bu özelliği başta karaciğer olmak üzere bütün iç organların sağlığını korumasına yardımcı olur ve aynı şekilde vücudun geniş bir bölümünü kapsayan deri ve cilt sağlığını korur.
C vitamini açısından çok zengin olan lahana düzenli tüketildiğinde cilt sağlığına inanılmaz katkılarda bulunabilir. Cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır. Bu özelliğini ayrıca A vitamini destekler ve cilde berrak ve sağlıklı bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur. Bunun dışında D vitamini yardımıyla kalıcı olarak cilt sağlığına katkıda bulunur, özellikle cilt hücrelerinin sağlığını bu vitamin sağlar.Bu değerli sebzemiz boşaltım sistemine de oldukça yararlıdır.Çok yaygın olarak kullanılır. Lahananın birkaç çeşidi vardır. Yazının ilerleyen bölümlerinde bunlardan ve sağlık açısından faydalarından detaylı olarak bahsedeceğiz.
Lahanayı sağlık açısından bu kadar önemli kılan şey şüphesiz içerdiği maddeler, vitaminler ve bileşenlerdir. Lahana bol miktarda diyet lifi, protein, flotlar, niasin, pridoksin, riboflavin, tiamin, C ve K vitaminleri içerir. Sodyum ve potasyum açısından da zengin olan lahana aynı zamanda kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor ve çinko içermektedir.Bir porsiyon veya bir fincan lahana, K vitamini ihtiyacının %91.7 ini içerir. Ayrıca C ve B vitaminin kombinasyonunu da bol mitarda içerir.

  • KALİTELİ ÜRÜN
  • ZAMANINDA ULAŞIM
  • TAZE ÜRÜN
  • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ