ÜRÜNLER
FINDIK
Ülkemizde yoğun olarak Karadeniz Bölgesinde yetişmekte olan fındık huşgiller ailesinin ılıman iklimleri seven üyesidir. Fındık ağacının meyvesi sert bir kabuk içerisindedir. Fındık bol miktarda yararlı yağlar ve nişasta barındırır.
Demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyumun yanı sıra çinko bakımından da zengindir. Ayrıca içeriğinde E vitamini ile protein, Omega 3 barındırmaktadır.
Faydaları
Bir avuç fındık vücudun gün içerisinde ihtiyacı olan tüm proteini karşılamaktadır. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar her gün düzenli olarak fındık tükettiklerinde vücut gelişimini destekleyerek enerji verir. Enerji verdiği bilinen fındık, beden ve zihin yorgunluğunu gidererek canlılık verir. Hastalıkların iyileşme dönemlerinde tüketilen fındık yaraların daha hızlı kapanmasını ve vücudun daha çabuk toparlanmasını sağlar. Fındıktan elde edilen fındık yağı, böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde büyük rol oynamaktadır. Böbreklerde görülen ve ağrı veren kum ile taşların çok daha hızlı ve sancısız düşürülmesine yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığının korunmasında yardımcı olur. Yüksek tansiyon hastalarının fazla miktarda fındık tüketmeleri önerilmemektedir.İçeriğinde yer alan doymamış yağlar kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. Kötü niyetli kolesterolün düşürülmesine yardımcı olurken iyi kolesterolü de destekler. İçerdiği Omega 3 damarları koruyarak kan akışını düzenler ve kalp sağlığını korur.
-
KALİTELİ ÜRÜN
-
ZAMANINDA ULAŞIM
-
TAZE ÜRÜN
-
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ