ÜRÜNLER
KİRAZ
Kiraz, lezzetli, güzel ve sezonluk meyvelerdendir. 3-4 metreye kadar uzanan ağaçlarda yetişir ve ılıman iklimi sever. Kirazın mükemmel tadının yanında sağlık açısından faydaları da çok fazladır.Kirazın en önemli özelliği mükemmel bir antioksidan olmasıdır. Bol miktarda A vitamini içeren kiraz bunun yanında C, K ve B6 vitaminlerini de içermektedir. Kiraz, potasyum, demir ve magnezyum açısından da zengindir.
Faydaları
Kirazın iyi bir antioksidan olması sağlığımıza çok fazla katkı sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde uykusuzluğu giderir, eklem ve karın ağrısı şikayetlerini azaltabilir. Kalp hastalıklarına ve zihinsel hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması için faydalıdır. Kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Bunların dışında şaşırtıcı bir şekilde bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Bu yüzden tüketimine dikkat edilmesi gereken meyvelerden bir tanesidir.
Kiraz diğer meyvelerle karşılaştırıldığında daha düşük glisemik indeks özelliği vardır. Glisemik indeks kan şekeriyle alakalıdır ve yüksek miktarda alındığında kan şekerini hızla yükseltir ve aynı şekilde hızla düşürür. Fakat kiraz şeker hastaları için bir risk olan bu özelliği taşımaz.
Akşam yatmadan önce bir miktar kiraz yemek veya sabah bir bardak kiraz suyu içmek melatonin alımını arttırır ve bu madde kirazda bol miktarda bulunur. Yapılan klinik deneyleri sonucu kirazın rahat bir uykuya yardımcı olduğu ispatlanmıştır.
Bazı bilimsel araştırmalar kirazın yağları erittiğini ortaya koymuştur. Özellikle karın yağlarını eritme noktasında çok başarılı bir meyvedir. Düzenli olarak kiraz tüketmek veya kiraz suyu içme alışkanlığı edinmek yağları eritmenizde önemli bir rol oynar.
Kirazın antioksidanlar açısından zengin olması direkt olarak bütün organların sağlığına olumlu yönde etki eder. Bunlardan bir tanesi de beyindir. Kiraz özelikle serbest radikallerin ve yaşlanmanın yol açtığı alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.
-
KALİTELİ ÜRÜN
-
ZAMANINDA ULAŞIM
-
TAZE ÜRÜN
-
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ