SEBZE VE MEYVE TEDARİĞİNDE LİDER FİRMA

15 Yıldır Taze ve Kaliteli Ürünlerini Sizlere Sunuyor...

ÜRÜNLER

BAKLA

Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgeler’inde tarla ve bahçelerde yetişir. Mayıs ve haziran aylarında meyve vermektedir. Taze fasulye görünümündedir ve içinde tohumları vardır. 30 – 50 cm büyüklüğündedir. Akdeniz mutfağında kendisine yer bulan bakla yemek olarak tüketilebileceği gibi meze (fava) olarak hazırlanarak da tüketilebilmektedir. Hem protein hem de vitamin açısından oldukça zengindir.

Faydaları
Özellikle kırmızı et tüketmesi tavsiye edilmeyen kişiler tarafından protein açısından zengin olması bu açığın kapatılmasında etkili bir besin öğesidir. Şeker hastalarının kontrollü olarak tüketmesi ve hekimlerine danışmaları tavsiye edilmektedir. Sebzelerin kanser risklerini azalttığı uzmanlar tarafından sık sık dile getirilmektedir. Yine bakla da kanser ile mücadelede etkili rol oynayan sebzeler arasında yer almaktadır. Kanser hücrelerinin oluşmasının önüne geçmekte ve kanser ile mücadelede bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bakla çok zengin mineral ve bileşenlerin yanında A, B, C ve B2 vitaminleri açısından zengindir.
Böbrek ve idrar yollarının daha verimli çalışmasını sağlar. Rahim akıntısı ve iltihabına, romatizma ve ura iyi gelmektedir. Göz nezlesinin tedavi edilmesine ve vücuttaki lekelerin giderilmesinde de kullanılmaktadır. Bununla beraber favizmin bakladan kaynaklanan bir hastalık olduğu göz önüne alınmalıdır. Baklanın tüketilmesinin ardından meydana gelen ve vücuttaki alyuvarların parçalanması ile kansızlık meydana gelir. Ölümlere bile neden olabilen bu hastalığın belirtileri koyu renk idrar ve gözlerin beyaz kısmında oluşan sarılıktır. Bu belirtilen oluşması durumunda vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Bakla bilinçli olarak tüketilmesi gereken bir besin maddesidir. Mümkün olduğunca hazırlandığı gün tüketilmesi önerilen bakla ertesi gün tüketildiğinde karaciğeri yorabilmektedir. Bununla birlikte bakla 1 ile 7 yaş arasındaki çocukların da fazla tüketimi için uygun olmadığından yemek listelerinde sık sık yer verilmemesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.
 

  • KALİTELİ ÜRÜN
  • ZAMANINDA ULAŞIM
  • TAZE ÜRÜN
  • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ