SEBZE VE MEYVE TEDARİĞİNDE LİDER FİRMA

15 Yıldır Taze ve Kaliteli Ürünlerini Sizlere Sunuyor...

ÜRÜNLER

BARBUNYA

Barbunya, kırmızı ve beyaz beneklere sahip olan olgunlaşmış fasulye baklalarına verilen isimdir. Bu tombul baklalar karakteristik özelliklerini oval şeklinden ve bu kırmızı, beyaz renginden almaktadır. Pişmiş barbunya kremsi ve kestaneyi andıran bir dokuya sahiptir. Bununla beraber tatlı, otsu, nişastalı zengin bir lezzet sunmaktadır. Pişirildiklerinde canlı renkleri biraz solabilmektedir.

Barbunya lif açısından zengin olduğu için çok faydalı bir besindir. Özellikle kolesterolü düşürme ve diyabetiklerde kan şekeri düzeylerini kontrol etme gibi durumlarda çok başarılıdır. Böylece, genel sağlığı koruyup kalbi sağlıklı tutmaktadır. Kanser riskini azaltmak için de faydalı olarak kabul edilmektedir. Bu faydalı baklagil, vücuttaki serbest radikallere karşı mücadele eden antioksidanlar açısından iyi bir kaynaktır. Vücuda birçok açıdan destek olan fitokimyasallar, molibden ve folik asit için oldukça mükemmeldir.
Barbunya, vücut dokuları ve yapısal kas sistemi için önemli bir bileşen olan protein besini açısından dolu olduğu için kaslara oldukça yardımcıdır. Dokuz önemli amino grup asitlerin hepsi ve proteinler açısından zengin olan barbunya tüketmek için son derece ideal bir gıdadır. Tüm bunlar kaliteli protein olarak sınıflandırılır. Bir fincan barbunyada 17 gram protein mevcuttur. Böylece, kan sistemi için benzersiz bir besin haline gelmektedir.
Barbunyanın diyet lifleri oldukça yüksektir. Bir fincan barbunyada yaklaşık olarak 18 gram lif bulunmaktadır. Hem erkekler hem de kadınlar için günlük olarak tüketilmesi önerilen lif miktarı 38 gram ile 25 gram arasında değişmektedir. Lif, düzenli bağırsak hareketliliği için yardımcı bir besindir. Böylece, kabızlığı da önler. Ayrıca, çözünür lif kişideki fazla yeme isteğini azaltarak yardımcı olmaktadır.
Glisemik indeks (GI) yiyecek ve içeceklerde yer almakta, kan şekerini yükseltme potansiyeli taşımaktadır. Özellikle beyaz pirinç ve beyaz ekmek gibi yüksek glisemik indekse sahip olan gıdalar kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltebilir. Bu nedenle, bu gıdalar tüketilirken kan şekeri düzeyleri kontrol edilmelidir. Barbunyada ise tüketildiğinde şeker yavaş yavaş çökmektedir. Böylece, kan şekeri düzeylerinde ani değişme olmaz ve ruh halleri değişimleri gözlemlenmez.

  • KALİTELİ ÜRÜN
  • ZAMANINDA ULAŞIM
  • TAZE ÜRÜN
  • MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ