ÜRÜNLER
DENİZ BÖRÜLCESİ
Deniz Börülcesi Yetiştiriliciği ve toplanması sürecinde en fazla dikkat edilmesi gereken husus deniz börülcesinin özellikle yaz sonrası ve sonbahar öneminde aşırı miktarda tuz depolaması nedeniyle tadının çok tuzlu olabilmesidir. Bu nedenle Deniz Börülcesi tüketmek için en uygun hasat zamanı ilkbahar aylarıdır. Sonbahar dönemi Deniz Börülcesi toplanacaksa 24 saat kadar tatlı suda bekletmenizde fayda vardır.
Faydaları
Deniz Börülcesi günümüzde yararları henüz kavranmış ve bitkisel tıp alanında daha yeni yeni kullanılmaya başlanmış bir bitkidir. Deniz Börülcesi iyi bir idrar sökücü ve ödem atıcı olduğu için zayıflamak için kullanılmaktadır. Obezite tedavisi zayıflama haricinde içerdiği yüksek oranda C vitamini nedeniyle de bağışıklığı güçlendirmek için de tüketilmektedir. Ayrıca antioksidanlar açısından da çok zengin oluşu tüketilmesini teşvik etmektedir. Mide ve bağırsak rahatsızlıkları için de lifli yapısı nedeniyle tercih edilen Deniz Börülcesi, böbrek rahatsızlığına bitkisel çözüm oluşu bakımından da haklı bir üne sahiptir.
Börülcelerin içinde çok sert dalları olduğundan, bitkiyi yemek için bu dallardan ayırmamız gerekmekte. Sert kısımlarından tutarak, yeşil kısımlarını sert dal kısımlarından ayırın. Zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsakla yaptığınız sosu üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Tavsiye: Börülceleri soyma kısmı çok önemli olduğundan, annem soyarken fotoğrafını çekip koydum. Deniz börülcesi zaten tuzlu olduğundan, tuz ya hiç koymayın, ya da çok az koyun. Bu salatanın tek vazgeçilmezi sarımsak, lezzet vermesi için mutlaka koymak gerekiyor. Üzerine süzme yoğurt konulan da bir versiyonu varmış. Kalori hesaplarken ıspanakla eşdeğermiş gibi hesap yapacağım.
Yukarıdaki malzemelerle yapılan deniz börülcesi salatası 2 kişilik olarak düşünülürse,
1 porsiyon deniz börülcesi salatasının kalori değeri: 160 kkal
-
KALİTELİ ÜRÜN
-
ZAMANINDA ULAŞIM
-
TAZE ÜRÜN
-
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ