ÜRÜNLER
KARAYEMİŞ
Karayemiş, 1546 yılında bir Fransız tarafından Trabzon Kirazı (Cerasus trapezuntuna) olarak adlandırılmıştır. Bitki aynı yıl İstanbul üzerinden İtalya’ya, 1574’de başka bir yabancı tarafından Viyana’ya oradan da Fransa ve İngiltere’ye gönderilmiştir. 1600 yılından itibaren tüm Avrupada park ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilmeye başlanmıştır.Karayemiş, ingilizce Cherry laure olup, ülkemizde: Taflan, Karamış, Kattak, Laz Üzümü, Laz-Gürcü Kirazı, Tçko, Tanal olarak bilinir.
Faydaları
Antioksidan özelliği sayesinde, birçok hastalığın oluşumu ve gelişmesini önlemesinde faydalıdır.
Bu anlamda karayemiş tüketiminin fayda sağlayacağı hastalıkların başında, alzheimer, diyabet, doku ve cilt hastalıkları, kanser, kalp-damar hastalıkları ve romatizmal hastalıklar geliyor. Karayemişin antioksidan özelliğiyle aynı zamanda yaşın ilerlemesiyle vücutta meydana gelen oksidaf zarar azalıyor, yaşlanma da gecikiyor.
Bronşite iyi gelir (Meyveler çekirdekleri ile toz edildikten sonra balla karıştırılır)
Demir eksikliğini giderici özelliği vardır.
Dişleri korur.
Hemoroide iyi gelir
İdrar söktürür
İnsülün hormonunu geliştirir. Spazm çözüdür (sindirim sistemi).
Kalp çarpıntısını giderir
Kan şekerini düşürür
Kasların düzenli çalışmasını sağlar
Kemik yapısını geliştirir.
Mide ülseri ve barsak tembelliğini giderir
Özsu’yu egzamaya yarar
Sakinleştiricidir (astım, sinirsel öksürük)
Sigaraya karşı isteksizlik doğurur
Şeker hastalığına karşı, fırında kurutularak ya da kavrularak da tüketilir
Taş düşürücüdür
Uyku vericidir.
-
KALİTELİ ÜRÜN
-
ZAMANINDA ULAŞIM
-
TAZE ÜRÜN
-
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ